شیرینی مشهدی از محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین شیرینی‌های خشک است که طعم بسیار نوستالژی و خوبی دارد. این نوع شیرینی از دو عدد کوکی با بافت لطیف تهیه شده است که در وسط آن‌ها مارمالاد قرار دارد. نام دیگر شیرینی مشهدی، شیرینی مربایی، مارمالادی یا آلمانی است. طرز تهیه شیرینی مشهدی ساده و بی‌دردسر بوده و فقط کافی است که به پخت‌ شیرینی علاقه داشته باشید و در در مراحل مختلف کار دقت لازم را به عمل آورید. مارمالاد مورد استفاده در این شیرینی می‌تواند طعم‌های متفاوتی داشته باشد. همچنین نوع برش متنوع شیرینی مارمالادی می‌تواند دست شما را در درست کردن یک شیرینی خوشمزه با ظاهری دلفریب باز نگه‌ دارد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی

مواد مورد نیاز برای تهیه شیرینی مربایی بسیار در دسترس و متداول بوده و همین موضوع باعث می‌شود که هرگاه اراده کنید، بتوانید به‌راحتی شیرینی مشهدی بپزید. مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی عبارتند از:

  • آرد شیرینی: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۱۲۰ گرم
  • پودر قند: ۶۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • مارمالاد: به میزان لازم

مراحل تهیه شیرینی مشهدی

اینکه طرز تهیه شیرینی مشهدی را یاد بگیرید، اصلا کار سختی نیست؛ فقط کمی دقت و حوصله می‌طلبد. مراحل زیر، تمام نکات مربوط به تهیه این شیرینی پرطرفدار را بیان کرده‌ است و با انجام دقیق آن‌ها می‌توانید یک شیرینی خشک فوق‌العاده خوشمزه داشته باشید.

 

شیرینی مشهدی

مرحله اول

ابتدا بهتر است تمام مواد را حدودا نیم ساعت بیرون یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.

مرحله دوم

در مرحله بعد باید کره‌ای که نرمی متوسطی دارد را با پودر قندی که به‌خوبی الک شده است، مخلوط کنید. این مخلوط باید آن‌قدر هم‌زده شود که کاملا صاف و یکدست به‌ نظر برسد.

مرحله سوم

در مرحله سوم زرده تخم‌مرغ را به مواد پیشین اضافه می‌کنیم و یرای خوش‌عطر شدن شیرینی به آن وانیل اضافه کرده و به‌خوبی مخلوط می‌کنیم.

مرحله چهارم

پس از مخلوط کردن پودر قند، وانیل و تخم‌مرغ، نوبت به آرد می‌رسد. آرد را ابتدا الک کرده سپس به ظرف اضافه می‌کنیم‌. در این مرحله باید به‌آرامی و با نوک دست، کل مواد را باهم مخلوط کرد. دقت کنید که خمیر در این مرحله ابتدا ریز‌ریز سپس یکدست خواهد شد.

مرحله پنجم

نکته خیلی مهمی که در کیفیت کوکی‌ها تاثیر بسیار زیادی دارد، ورز دادن با نوک انگشت است. چون اگر حرارت دست به خمیر وارد شود، روغن آن خارج شده و کوکی‌ها خشک و بی کیفیت می‌شوند. پس از ورز دادن خمیر، آن را به آرامی داخل یک نایلون فریزر قرار دهید و اجازه بدهید سی دقیقه در یخچال بماند.

مرحله ششم

پس از نیم ساعت، خمیر را از یخچال خارج کرده و با وردنه از روی نایلون فریزر صاف کنید. دقت کنید که این کار به هیچ‌وجه با دست نباشد.

مرحله هفتم

اکنون کافی است که از کاتر یا قالب‌های آماده شیرینی استفاده کنید و آن‌ها را به شکل‌های دلخواه دربیاورید. اگر دوست دارید داشتید می‌توانید وسط نیمی از شیرینی‌ها را به‌عنوان لایه رویی با کاتر کوچک‌تر جدا کنید تا در پایان کار، مارمالاد وسط شیرینی مشهدی مشخص باشد.

مرحله هشتم

در این مرحله کوکی‌ها آماده شده‌اند و تنها کافی است آن‌ها را داخل فر بگذارید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و پس از اینکه یک ربع شیرینی‌ها را داخل یخچال قرار دادید، از نایلون فریز جدا کنید و با فاصله داخل سینی قرار دهید.

مرحله نهم

شیرینی‌ها را داخل فر قرار دهید و دما را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا وقتی که زیر کوکی‌ها طلایی شود.

مرحله دهم

اکنون نوبت به ریختن مارمالاد روی شیرینی‌ها رسیده است. یک عدد شیرینی را بردارید و با قیف، سطح آن‌ را از مارمالاد بپوشانید. اکنون شیرینی که با کاتر وسط آن را برش زدید، روی مارمالاد قرار داده کمی فشار دهید. دایره کوچک وسط شیرینی را دوباره می‌توانید از مارمالاد پر کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.

مرحله یازدهم

در مرحله پایانی نوبت به تزیین روی شیرینی‌ها می‌رسد‌ که کاملا سلیقه‌ای است. شما می‌توانید با پودر پسته، عسل رقیق شده، شکلات یا هر چیز دیگری که باب سلیقه شما باشد این کار را انجام دهید.

 

مارمالاد شیرینی مشهدی

طرز تهیه مارمالاد شیرینی مشهدی

مارمالاد شیرینی مشهدی می‌تواند با هر میوه‌ای تهیه شود و تفاوت آن تنها در میزان پختن میوه براساس نرمی و سفتی آن است. ابتدا باید میوه‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. سپس آن‌ها را داخل ظرف ریخته و اجازه دهید با یک لیوان آب، پخته و نرم شود. اکنون باید شعله را کم کرده و پس از له کردن میوه‌ها با قاشق، به آن شکر و جوهر لیمو اضافه کنید.

پس از اینکه دانه‌های شکر به‌خوبی حل شد، بهتر است حرارت زیاد باشد تا مارمالاد زودتر غلیظ شود. در مرحله آخر هم برای داشتن یک مارمالاد غلیظ و کش‌دار به آن نصف بسته پودر ژله اضافه کنید. دقت داشته باشید که در تمامی این مراحل باید مدام مواد را به هم بزنید تا ته نگیرد.

نکات پخت شیرینی مشهدی

اگر روی بافت، طعم و ماندگاری شیرینی مشهدی حساس هستید، حتما به چند نکته‌ای که در این قسمت اشاره خواهد شد دقت کنید تا از طعم و کیفیت پایانی کار، نهایت لذت را ببرید. در هیچ مرحله‌ای اجازه ندهید که گرمای کف دست شما به خمیر شیرینی برسد.

یک ربع قرار دادن شیرینی‌ها در یخچال باعث می‌شود که کره داخل شیرینی سفت شود و راحت‌تر از نایلون فریزر جدا شوند. درجه حرارتی که برای فر تعیین می‌کنید، کاملا به سایز و ضخامت شیرینی‌ها بستگی دارد پس حتما دقت بیش‌تری در تنظیم آن داشته باشید.

پس از اینکه کوکی‌ها آماده شد، به‌هیچ‌وجه هنگام داغی، آن‌ها را از  کاغذ روغنی جدا نکنید. زیرا بافت شکننده داشته و به‌راحتی ریز می‌شوند. بهتر است شیرینی‌ها قبل از سرو از یخچال خارج شوند تا بافت بهتری پیدا کنند. هرچه دیرتر مارمالاد را وسط کوکی‌ها بریزید، ماندگاری بیش‌تری خواهد داشت.

دقت کنید که کره مورد استفاده در این شیرینی حتما کره حیوانی پاستوریزه باشد و از روغن استفاده نکنید. این شیرینی بدون فر و روی اجاق گاز به‌صورت بن‌ماری قابل تهیه است. هنگام برش به یکسان بودن ضخامت شیرینی دقت کنید تا کیفیت کار بهتر باشد. برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به کاتر می‌توانید کاتر را به کمی نشاسته ذرت آغشته کنید.

سخن پایانی

اگر از علاقه‌مندان به شیرینی مشهدی هستید، اکنون می‌توانید آن را به‌راحتی در منزل با فر یا بدون فر درست کنید.همچنین شما میتوانید مواد مورد نیاز خود با بهترین کیفیت برای تهیه انواع شیرینی ها را از فروشگاه هپی رویال تهیه کنید  طرز تهیه شیرینی مشهدی شامل دو مرحله تهیه کوکی و تهیه مارمالاد خواهد بود. تنها با داشتن آرد شیرینی، پودر قند، زرده تخم‌مرغ، میوه دلخواه، پودر ژله و جوهر لیمو، می‌توانید به‌راحتی شیرینی مربایی‌های خوشمزه و با کیفیت درست کنید. تهیه شیرینی مشهدی بسیار ساده بوده و تنها نیاز به رعایت چند نکته دارد

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *