با تمام ذوق و شوقتان بلند میشوید تا همان دستور کیک را که در اینستاگرام دیدهاید، اجرا کنید اما متوجه میشوید چند مورد از لیست لوازم قنادی موردنیاز آن را ندارید. در این زمان، ممکن است تمام ذوقتان کور شود. تفاوتی ندارد که فردی حرفهای در شیرینیپزی هستید یا آماتور؛ اگر میخواهید هر رسپی تهیه کیک و شیرینی را در خانه انجام دهید، بهتر است لوازم آن را تهیه کنید. در ادامه این مطلب در هپی رویال ، لیست لوازم قنادی را در اختیارتان میگذاریم تا تهیه کنید و دیگر به هیچ تجربه شیرینیپزی جدید نه نگویید.
۱-فر و سینی فر
اولین چیزی که به آن نیاز دارید، فر است. بسیاری از شیرینیها را میتوان روی اجاق یا در تستر درست کرد اما اگر میخواهید دستتان در انتخاب شیرینی باز باشد، حتما یک فر داشتهباشید. شاید بتوان گفت که مهمترین عضو لیست لوازم قنادی همین است. هنگام خرید فر، به قابل تنظیم بودن زمان و حرارت توجه ویژهای داشتهباشید تا بتوانید تمام دستورات تهیه شیرینی و غذا را در آن بهراحتی انجام دهید.
معمولا فرها سینی دارند اما اگر ندارند، بهتر است مدل باکیفیت و با اندازه مناسب آن را انتخاب کنید. جنس گالوانیزه و تفلون برای سینی مناسب است. از طرف دیگر، رنگ سینی نباید با قرار دادن شیرینی در آن، تغییر کند.
۲-همزن
برای سرعت بخشیدن به کارتان، همزن معجزه میکند. همزنها هم دستی هستند و هم برقی. بهتر است که از هر دوی آنها داشتهباشید تا کارتان لنگ نماند. بدون همزن هم میتوان کار کرد اما زدن سفیده تخم مرغ از شما زمان زیادی میگیرد و هیچوقت نتیجه مانند آنچه که انتظار دارید، نمیشود.
۳-قالب کیک
قالبها هم یکی دیگر از لوازم موردنیازتان در لیست لوازم قنادی هستند. زمانیکه میخواهید شیرینیهای مختلفی مانند پای سیب یا کیک یزدی درست کنید، لازم نیست که خودتان را به زحمت زیادی بیاندازید. با این قالبها در زمان کوتاهی همان نتیجه دلخواهتان را میگیرید.
قالبها جنسهای مختلفی دارند که در میانشان قالب تفلون، آلومینیومی، سیلیکونی و چدن نچسب هستند و همین مساله کارتان را راحت میکند. از طرف دیگر، قالب کیکها در مدلهای مختلفی مانند کمربندی، لوف، میانتهی، تارت، کیک فنجانی و پای تولید میشوند که شما میتوانید آنها را براساس نیازتان بخرید
برخی از معروفترین و پرکاربردترین قالبهای شیرینیپزی در زیر معرفی شده است.
قالب مافین
معمولا برای تهیه کیکهای یک نفره از قالب مافین استفاده میشود که در سایز و طرحهای مختلف در بازار موجود هستند. قالبهای مافین با جنس تفلون و سیلیکونی، قالبهای گرد و کوچکی هستند که در تعداد ۶ ،۱۲ یا ۲۴ تایی در یک قالب مستطیل قرار دارند.
قالب لوف
برای تهیه انواع نان فانتزی، نان تست و انواع نان صبحانه و عصرانه که بعد از بیرون آمدن از قالب به شکل مستطیلی برش داده میشوند، از قالب لوف استفاده میشود.
قالب کمربندی
برای تهیه انواع کیک، چیز کیک بیسکویتی و انواع دسر از قالب کمربندی استفاده میشود که با جنس تفلون در بازار موجود است. این قالبها به شکل گرد هستند و ویژگی اصلی آنها این است که وقتی کیک پخته شد، به راحتی با باز کردن کمربند آن، کیک از قالب جدا میشود و نیازی به برگرداندن کیک نیست. در این جا دیگر نگرانی در مورد چسبیدن ژله یا کیک به قالب وجود ندارد.
قالب سیلیکونی
قالبهای سیلیکونی از انعطافپذیری بالایی برخوردار هستند. این نوع قالبها از جنس پلیمر بوده و تقریبا تا ۵۰۰ درجه گرما را تحمل میکنند. برای تهیه انواع ژله و دسر معمولا از این قالبها استفاده میشود که در طرحهای متنوعی در بازار موجود هستند.
۴-الک
برای سبک کردن آرد و همچنین جداکردن مواد خرد شده در تهیه انواع شیرینی و کیک، از الکها استفاده میشود.
۵-پالت
معمولا برای صاف کردن سطح کیک و شیرینی از پالت مخصوصی استفاده میشود که در دو نوع صاف و شکسته در بازار موجود هستند و سایزهای گوناگونی دارند.
۶-ابزار ژل تزریقی
امروزه برای ایجاد کردن طرح گل و یا طرحهای دیگر در ژله تزریقی، از ابزار ژل تزریقی یا سررنگ مخصوص این کار استفاده میشود. این ابزار در طرحهای مختلف در بازار موجود هستند که میتوان از فروشگاههای لوازم قنادی آنها را تهیه کرد.
۷-پیمانه
برای اندازهگیری مواد استفاده شده در انواع دستور شیرینی و کیک، از پیمانههای استاندارد استفاده میشود.
۸-کاغذ روغنی
قالب کیک را برعکس میکنید اما قرار نیست کیک از آن خارج شود. برای اینکه دچار این مشکل نشوید، بهتر است کاغذ روغنی داشتهباشید. تفاوتی ندارد که چه شیرینی درست میکنید، کاغذ روغنی اجازه نمیدهد آنها به کف ظرف بچسبند و شیرینیها بعد از پخت بهراحتی جدا میشوند.
۹-کپسول کاغذی
کیکهای فنجانی قالب مخصوص خود را دارند. اما گاهی اوقات به قالب میچسبند و برای برداشتن آنها باید دست به دامن قاشق شوید. با این کار ممکن است قالب شما خراب شود. برای جلوگیری از این اتفاق و روغن زدن زیاد به قالب، کپسول کاغذی تهیه کنید. هم ظاهر زیباتری به کیکهای کوچک شما میدهند؛ هم کارتان را راحتتر میکنند.
۱۰-قیف و ماسوره
اگر اسم قیف و ماسوره بیاید، اکثر افراد یاد تزئینات روی کیکها میافتند اما این تنها کاربرد این وسایل نیست. از قیف و ماسوره برای درست کردن شیرینیهای مختلفی مانند بامیه استفاده میشود. جنس قیف ممکن است از پارچه، پلاستیک یا کاغذ باشد و ماسورهها هم در طرحها و اندازههای مختلف تولید میشوند که شما با توجه به نیاز خودتان میتوانید یک یا چند تا از آنها را بخرید. جنس ماسوزهها هم معمولا پلاستیکی یا استیل است.
۱۱-کاتر
زمانیکه میخواهید کیک خامهای درست کنید، باید آن را به چند بخش کوچک تقسیم کنید تا مواد فیلینگ مانند موز و گردو را روی آنها بریزید. برای اینکه این کار بینقص انجام شود و کیک وسط کار خراب نشود، به کاتر برای برش نیاز دارید.
۱۲-پایه گردان کیک
یکی از ابزاهای مهم کیکپزی، پایه گردان کیک برای تزیین کیک است که به شما کمک میکند، با قرار دادن کیک روی آن، تزیین را به راحتی انجام دهید. پایه کیک معمولا با جنسهای مختلف و در طرح و سایزهای مختلفی وجود دارد و آن را از فروشگاهای لوازم قنادی یا فروشگاههای اینترنتی میتوان تهیه کرد
۱۳-وردنه
یکی از ابزارهای مهم و پرکاربرد در شیرینیپزی، وردنه است که با استفاده از این ابزار میتوانید خمیر مورد نظر خود را به ضخامت لازم برسانید. وردنه در جنسهای مختلفی وجود دارد ولی یکی از محبوبترین جنسهای این ابزار، وردنه چوبی است.
۱۴-لیسک و فرچه
از لیسک میتوانید برای فولد کردن (زیر و رو کردن دورانی) مواد شیرینی و کیک و از فرچه برای چرب کردن قالبهای کیک و شیرینی استفاده کنید.
۱۵-توری خنک کننده
وسیله دیگری که به آسان و بهتر کردن نتیجه کارهایتان کمک میکند، توری خنککننده است. زمانیکه کیک یا شیرینی دیگری درست میکنید، برگرداندن آنها روی این توری باعث خنک شدن بهتر آنها میشود
سخن پایانی
همانطور که اشاره شد، برای تهیه و پخت انواع کیک و شیرینی نیاز به داشتن ابزارهای مختلف دارید که با استفاده از آنها پخت کیک و شیرینی آسان و ساده خواهد شد. اما اگر قصد تهیه شیرینی و کیک را در منزل دارید، حتما لازم نیست ابزارهای گرانقیمت خریداری کنید، بلکه در برخی از موارد یک یا دو ابزار ساده کار شما را راه خواهد انداخت. دقت داشته باشید قبل از خرید هر کدام از این ابزارها، ابتدا نیاز خود را شناخته و اطلاع داشته باشید که به کدام ابزار نیاز بیشتری خواهید داشت، سپس اقدام به خرید کنید. سعی کنید هر کدام از این ابزارها را از فروشگاهای لوازم قنادی و یا حتی فروشگاههای اینترنتی معتبر خریداری کنید و از اصل بودن و کیفیت آنها اطمینان حاصل کنید.